Friday, 25 May 2012

Memang Sungguh Terkesan..;(


Terkesan ? haa ..malam tadi Puteri terdetik nak lawat blog eerashera nii..
Dari kelmarin lagi tgk ,ada tajuk ,'Al-Fatihah buat Noormawati Mohd Rasif '..
Tapi tak ter'klik' ..malam tadi baru terdetik nak tgk ape isinye..benar2 terkejut!

Noormawati Mohd Rasif
*kenangan suami dan arwah ..


Ermm,,semalaman tak boleh tido..bukan takut ke ape..cuma rasa sedih sgt ..dan rasa cam terkilan sgt ..sebab Puteri tak tau ape2 cerita tentang arwah ..hmm..nampak sgt x amik tau soal masyarakat ..em,,tapi nak buat mcm mana kan .dah hati tak terdetik , xboleh salahkan diri jugak kan ..

Malam tadi ,habis semua entry pasal arwah ,Puteri dah journey..serius,sentap hati ni ..sedih lihat keadaan arwah yang baru setahun jagung berkahwin ..sampaikan Puteri ingat lagi ayat si suami "nak maafkan ape kak,dia x buat salah ape2 pun kat saye,nak bergaduh pun x sempat.."

See that ?tu menunjukkan mereka pasangan muda yang bahagia ..sebelum ni arwah dan suami pun agak berjauhan sbb dua2 ade tugasan ..emm,sudah ajal kan ..bila2 masa,Allah boleh tarik nikmat dan nyawa ..


Cincin yang jadi bukti ikatan mereka..



hadiah dari satu ikatan ..;(


Rafiq..hadiah dari arwah buat suami ..9 Bulan menggendong amanah , di sambung pula dgn 1001 perjuangan melawan penyakit ..seriously ,Puteri kagum dgn semangat arwah ..buat ape nak citer benda da lepas ?? Puteri nak luahkan saje rasa di hati ni ..x salah kan?


Erm , tak sangke pulak kisah ni mmg dah diketahui umum..Puteri je lambat..;(


*cinta sampai akhir hayat ..so sweet ..si suami setia di sisi ..


Hati ni benar2 lagi terasa sebak nyer ..mengenangkan ketabahan dan kesetiaan si suami jaga permaisuri hatinya,,dan tak lupa ,Kak Moon sbagai kakak ipar sahaja ,dah mainkan peranan yg sgt2 besar ..sungguh!Puteri kagum dgn mereka ...


And bagi sesiapa yang nak baca kisah nya ..boleh ke blog Kak Moon..di SINI..
Akhir sekali ..mari sama2 kita doakan allahyarhamah Noormawati tenang di alam sana ,moga rohnya dicucuri rahmat ..AL-FATIHAH ..;(

Dan skrg baru je lepas baca entry terbaru kak Moon ..em..nak baldi ..nak tadah airmate ni ..emmm..moga Kak Moon,En.Mutalib ,rafiq,bersabar dan tabah dgn suratan ni...Salam Takziah..

Entry Kak Moon 25 Mei 2012
Comments
4 Comments

4 comments:

diana said...

semuga arwah tenang di sana..

Puteri_ika said...

@dianaamin ya rabbal alamin..

Yana Syntax said...

sedey..arwah sakit ape ea?? kanser ke?
takziah kpd keluarga beliau..

d_LA said...

dla follow gak cite arwah..mmg sedih baca,nak2 ms arwah taw sakit time tu dlm pntang lg kan..x smpt nk men2 ngan baby..semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..Al-Fatihah~