Tuesday, 15 May 2012

Manusia Makin Tak Ada AkalLelaki maut terjun pokok kelapa

KUALA SELANGOR - Jika kawasan Ijok kecoh dengan demonstrasi penduduk yang tidak mahu kuil dan pondok komuniti dirobohkan pemaju, lain pula ceritanya di Jalan Budi, Sungai Buloh-Jeram di sini apabila ketenangan penduduk diganggu pekikan seorang lelaki yang mengugut mahu terjun dari pokok kelapa, semalam.

Lelaki terbabit terjun dari pokok kelapa dengan ketinggian enam meter jam 10.45 pagi semalam.

Ketua Kampungnya, Hashim Mansor, 63, berkata, selepas penduduk kampung, imam masjid dan anggota polis gagal memujuk, lelaki berasal dari Sabah itu nekad terjun selepas dipercayai berada di atas pokok lebih lima jam.

Ketika kejadian, Hashim sekeluarga dikejutkan dengan jeritan meminta tolong jam 7 pagi semalam sebelum keluar melihat lelaki tidak dikenali berada di atas pokok kelapa di belakang rumahnya.

“Jeritan lelaki itu menimbulkan tanda tanya penduduk dan kawasan belakang rumah saya menjadi kecoh selepas dipenuhi orang ramai. Ramai datang melihat kerana tidak percaya apa berlaku.

“Saya tidak faham tindakan lelaki itu yang meminta pelbagai perkara tidak munasabah termasuk mahu anggota polis daripada Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Bukit Aman datang.

“Anggota polis cuba memujuk lelaki itu supaya turun sendiri dan berbincang mengenai masalahnya, namun sia-sia. Anggota bomba yang ada turut mengambil langkah berjaga-jaga sekiranya lelaki itu terjun secara tiba-tiba.

“Namun, keadaan menjadi kecoh apabila lelaki terbabit terjun secara tiba-tiba. Kecederaan dialami tidak diketahui dan dikejarkan ke hospital berhampiran,” katanya.

Menurutnya, lelaki berkenaan dipercayai mempunyai masalah peribadi sehingga bertindak sedemikian rupa.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superintenden Muhd Taib Ahmad berkata, pihaknya mengesahkan menerima laporan terbabit dan lelaki itu gagal diselamatkan selepas disahkan meninggal dunia di Hospital Tanjong Karang.

“Meskipun anggota polis cuba memujuk hampir dua jam sementara menunggu alternatif lain menurunkan lelaki terbabit berikutan forklift bomba tidak dapat masuk ke kawasan kebun.
Comments
0 Comments

No comments: