Thursday, 17 May 2012

Hancussss =_=




Semalam ,dah salin Resepi Puding Roti Pelangi ...memang berkobar2 la nak mencubanya..Tapi sabar dulu,hari masih muda..hehe..so,pukul 3 petang tadi, cek2 dulu ,ade tak bahan2 yang diperlukan .Cek resepi balik ,Okeh!cukupp.jom mula .wat sorang2 jek .=_=

Tengah2 dok blender bahan2 tu ,hahhh,,ceq dah agak dah .kompemm..mamat sorang ni nak 'tolong'.hihi
Cousin Puteri yang kecik2 cili kering tu ,terus ambil alih .huh,selamat ade pembantu .hehek..sementara tu ,settlekan bahan2 yg lain dulu .

And Then,masa nak buh susu pekat tu, pikir banyak kali gak.nak boh sikit ke,sikit banyak?so,boh jela ikut suke aty..so,dalam 15 minit gtuh,dah boleh angkat dari dapur .masuk sesi melapis pulak .yela,nak wat gak 'pelangi' tu .huhu

Pastu ,Puteri antar la satu loyang ni masuk lam peti .dalam sejam la jugak .Next,tibelah masa nak 'membaham' puding ni .Redha jelah ape rase kan?

 




Wauuuuu!sedappp sampai pening kepala.hahaha..nak tau sebab ape???MANIS sgttt wehhh...alahaiii,comel dah aku buat nih .rasa pon sedap dah .tapi silap,sbb dah masuk susu ,pegi boh gula lagi .adusss,.,kompem org xmau  makan kan :-(

'Hang buat ke ni??'adik dtg melawat dapur . 'a'ah..rasalah!'..'Malas r,mesty x sedapppp!' Then,dia pon lari ke depan umah ..'Ohh..sedih sgt ati ni ..kok ye pon,jgn la gitu..sian akakmu ini ..buat dgn penuh b'sungguh..emmm..ade la menitis se dua titik air ujan kat area pahang ni tadi .aha..

Ok lah..lagi pon,tu baru first time buat .Lain kali ,x mau lah buat yg manis2 dah .sbb ade org tegur ,toksah la makan manis2 ..x baik..Takpe,Puteri harus terima semua kritikan org .yelaa,kalau dah tau salah ,tapi x repair,kompem la berulang dan akan menyesal pulak kan?

So,Puteri jgn sedih2 dah tau ..boleh je blaja sume ni ..tapi yg penting ,'asal boleh masak nasi,goreng ikan,tu dah cukup',,kan?kan?

Nak resepinya??KLIK SINI

Comments
4 Comments

4 comments:

Eera Shera said...

ala x pe cubaan petama..jgn mengalah k..buat lg

kyLa shakiLa said...

Usaha lagi.. gud luck dear.. シ

Puteri_ika said...

@Eera Sherahuhu..tq bg semangat

Puteri_ika said...

@kyLa shakiLa
oke sis..=)