Saturday, 2 June 2012

Segalanya bermula di sini ..







waahhh,,rindu sama blog .. dari hari pertama lagi tak sabar2 dah nak on laptop , menaip .tapi apekan daya . kehidupanku sudah berubah ! yeahh..i'm a matrik student ..hehe..alhamdulillah ..so , tak sabaq nak citer pengalaman baru .huhu

oke ,,nak tgk perjalanan nak ke sana ??haa ..meh2 ..mula2 bertolak pukul 7 suku pagi dari rumah . janji Melayu , pukul 6 nak bertolak .tapi ..apekan daya ,kate pun ,janji melayu .hihi..takpe ,asalkan sampai kan??


salam tok wan dulu yerkk




Memula ,pergi ke Yayasan Pahang . dalam setengah jam ,selesai urusan . nak amik duit punya pasal kan ..hehe..rezeki2 ..=).Sempat lagi kot posing kat situ.







 Then ,terus bergerak menuju ke Kolej..fuyyyooo..panjang nyer jemmm...kalah jambatan Pulau Pinang .



Haa..nampak tak ..sesak entah berapa jam . Lastly ,amik keputusan patah balik ke jalan nak ke Kuantan .huhu ..dan akhirnya ...



Alhamdulillah ,akhirnya sampai dgn selamat .Dan dalam tu pun mmg jem . sememangnye kat atas jalan tadi ,sesak disebabkan org berpusu2 nak ke sini rupenyer ,,oooo..patutlaaa...ooo..


Setibanya kat sana , daftar 5 minit ,bagi kunci bilik sume2 lah , and terus ke bilik ..sampai2 je bilik,tgk dah ade roommmate sorang .Syafiqah namanyer ,comei2 ..=)..and alhamdulillah dpt sume Islam .sebilik ade 4 orang ahli .

Ptg , waktu asar ,kami dah start program .bermula dgn solat jemaah kat surau KMPh ,and ade ice breaking ..akak2 fasi sume mantap2 . tegas ?? toksah ckp la ,sememangnyer .hehe .tapi ok la ,diorang x sombong . =)


Dapat tingkat 3,blok paling jauh ,mmg menguji kecekalan fizikal ceq la .haha ..
dari hari ke-2 dah sakit kaki sbb dah jd RUSHER GIRL..huhuk..and kat sini nak kongsi beberape gram pictures yang Puteri sempat snap .nah ,amik2 ..hehe

kali pertama bersua .so ,still ber'awak2' lagikk.heee


roommates yang very2 sporting!

candid jerr..huu

haa,,ni mentor kami .sory ,x sempat nak snap depan2.hii

nampak jersi kami pakai ??ahaaa,,jersi AC MILAN tuhhh.bangga2..haha






Nak tau tak ? Puteri x pernah berkayak ,so ,tahun ni , rase macam WAJIB pulak nak test bendaalah tu ..hihik


ade sediakan perkhidmatan berkayak kat tasik ni ..ala,,belakang blok Puteri je,,suke2,,=)

amanat terakhir akak2 fasi .so touching lorhh..=(


then,ade penutupan. and persembahan2 pelajar baru ,mmg dasyat .sumenye berbakat . tabik laa ..huhu . korang nak tgk ??Datang la sini .hehe .. tepat jam 4 petang ,program tamat .and sesi agihan kad Matrik pulak ..mak aii ,,buruknyer muke ku ini ,,mcm bukan koi je tgk ..ahh,,bia la..bukan ade org nak telek kan?hehe

yeahh...habis dah MPPB(minggu pengurusan pelajar baru) bagi sesi 2012/2013 ..total pelajar ,mmg cukup ramai .2380 orang and next week akan masuk 100 orang lagi pelajar tahun dua ..isnin ni dah start kuliah dah .hee..tak sabar nak belajar . and Puteri harap kalian sume doakan Puteri dapat 4 flat aw! Tahun ni saje ,KMPh capai tahap yang cukup membanggakan .200 lebih pelajar dapat 4 flat .very awesome lah!
insyaallah Puteri akan wat yang terbaik! aja aja fighting! =)

Ok lah ,,Done untuk entry mggu ni .mmg rasenye tak dek dah nak update hari2 mcm sebelum ni ..huhuk .so ,nantikan buletin yang seterusnyer nanti ek! seriously , i will miss u all! (termasuk blog ku ini) ..
**errr,makin berhabuk la blog ni nanti ..hihik..

Okeh! tatatititutu ...assalamualaikum!

salam rindu dari ,
Puteri Zulaikha..






Comments
8 Comments

8 comments:

Ummi Anie said...

yuhuuu.....akhirnya....hilang pun sawang kat atap ni..huhuhu...yang pasti...ayat tu dah berubah jadi ayat seorang yang terpelajar la....itu macam la...

Puteri_ika said...

@Ummi Anieha?ayat dah berubah?hehe...segan sayeeee,,,hua3

eiYrA said...

cari la membe aq kat sne ek...

Puteri_ika said...

@eiYrAsape name?

♥↭kyLa shakiLa↭♥ said...

Bgus2.. blajar rjin2.. jgan nakal2 tau!!! ツ

d_LA said...

wahhh..zmn study plg best..rindu lak rs..kwn leklok nt ye, jgn gaduh2..hehe..blaja pun rjn2 jgn mcm akak ni pemalas gila dulu..haha

Puteri_ika said...

hehe...tq sume...mmg jadi rusher gurl dah ni..huhu

shakilla alias said...

teramat laa laen tyme nie,,,hahhaha shiera alias..............