Thursday, 3 May 2012

SEPETANG BERSAMA CUPCAKE

 

Selamat malam sume!Kali ni nak kasi panas sikit blog ni..cehh..panas la sgt..hehe..
Tengahari tadi lepas lunch,tetibe rase nak try 1 resepi...ade bnyk resepi nih..tapi xtau nak buat yg mana.
pikir2...lastly,pilih la nak buat cupcake.sng je nak buatnye..tapi kira malas ngan rajin je kan??hihi

Oke..berbekalkan dgn kesungguhan n keazaman yang naik 180 darjahcelcius,Puteri pon bawak kuar margerin...dah bwk kuar,bukak bekasnye,dan letak la dalam cawan...tibe2.."haa..k.long,mana bekasnya??xkan letak kat atas lantai?"..ehemmm..cam kenal jek suare tu..haha..'ala,jap gi la bru nak amik..saje je kuarkan ni dulu"...*erk,cover malu!

Then,,bermula la 'projek' kami berdua...tgh2 kusyuk2 wat,tibe2 ade sorg makhluk ALLAH yang tibe2 menyelit..haha..nak tau sapa???


*maaf..tayang body..hehe

*abg nak jd chef kek!




#sabar dulu,,x naik lagii.huhu

#haa...tgkk..naik dah la..


%rasanya not bad la..hehe..perlu dipertingkatkan lagi nih!

Ehh.tak abis lagi ceritanya...adik2 Puteri pegi skolah agama...pukul 5.30 baru balik...Balik2 tu,,adik2 pakat jerit..'Ummi,kaklong,,,mana cupcake??'..haaa...mai dah tentera berkuda nih..hehe..

"hello jannah,,hang nak beli cupcake x??kakak ngn ummi kami buat..",,ehhhh??hangpa nak jual ka??
"ha'ah la.."..hadoiiii...dah la gini rupe..ada hati nak jual..5 minit lepas tu...

Assalamualaikum...nadia...kami datang nii....seriau ehh..haha...macam2 la depa ni nak cari duit..
layan jela yek..hehe...pastu ingatkan nak beli bape..6 bijik..depa pi jual 3 rm1..berbaloi ke x??ye kot..yg len tu kasi free jela..x sampai ati nak jual..haha

xpe,,lepas ni nak blaja agi banyak lagi resepi..tgh smgt nih!hhee..yela..buat untuk family pon dah cukup best kan??apatah lagi bisness...hihihi..

Oke..salam revolusi minda...!=)


Comments
2 Comments

2 comments:

C'Jai said...

Patut la ada bau cupcake petang khamis ari tu...

Puteri_ika said...

@C'Jai
LAA YEKE...X PERASAN PULAK SAMPAI KE SANE BAUNYE..HEHE