Monday, 30 April 2012

Jadi Promoter jap..*Nak tolong jugak =)



Firstly,Puteri nak say Hai kat korang!hehe..kembali ber'entry,,
haa..kat sini nak buat homework skit..tapi bukan kene suruh pon..
just 'kami bukan along,kami cume nak TOLONG'.hehe

TOLONG ape pulak??haa..nak tolong ncik BEN kita ni la..ala..daddy QHALIFF IMAN tu la..hik3..so,Puteri nak tlg promote nih..meh la ramai2 vote beliau..

*saje tepek besor2 gambaq daddy Qhaliff ni..heheh

'ala..aku bukan dapat ape pon lau tolong,kalau menang,dia je dpt'..
haa..tamo tamo ckp gtu..hehe..rezki beliau,sape tau..tgk2,beliau menang,beliau kasi kite sume suprise..hehe..(rela x abg Ben??)hehe

Gurau je.huhu..dah2..ape lagi??jom VOTE beliau..*syg Qhaliff..erk..tetibe jek.


Pertama , VOTE beliau dalam DIGI WWWOW – BLOGGER OF THE YEAR , kiranya korang rasa beliau layak .. Klik SINI dan klik VOTE .. Kalau sudi jugak, buat entri kempen dan tinggalkan url entri korang kat ruangan komen ncik BEN kita tu..huhu

oke..done..happy blogwalking..!


Thursday, 26 April 2012

Terkejut Gaye Kejutan Letrik!




Hohhh???biar betul??(tenyeh2 mata sambil besorkan lagi bijik mate)
Ya Allah..alangkah terkejutnye bile masuk laman Matrikulasi..




Huhh..x abis terkejut agi ni tau x..sies..mmg x harap dan x ingin nak cek sbnrnye..last2 tadi tergerak hati nak cek jugak.Nahh..tgk2 ade gak rezeki..Alhamdulillah atas rezki ni..

Tapi parent xtau agi ni..nnti baru nak gtau..oke2..papepon.ISTIKHARAH adelah lebih baik kan??=)

Wednesday, 25 April 2012

Liputan 25 APRIL:Alhamdulillah..terima kasih sume..=)

 

Hai semua..! Hari ni cukup indah bagi Puteri..tepat jam 12:00 malam ,25 APRIL 2012,merupakan hari yang sweet bg Puteri..nak tau nape,ehemm..bagi yang dah bace entry smlm,suda tau da la kan ape yang berlaku hari ni..ala,,kalau xtau pon,nnt dah abis bace entry ni,msty tau..huhu
Oke..nak citer serbe sdikit la kat korg...ehh..eh..Puteri xnak jd riak or takabbur...huuhu..just want to share a little moment in my life..erkk!ayatlintangpukang%%%%

Malam td,dah tertido pukul 10 gtu la..pastu kunci jam sat,nak bgn 11:59 mlm kang sbb nak wish befday..ehh..ai,tak kan hang nak ucap kat diri hang sndiri Puteri oiii??haha..Ehhh..dok eh...haa..lao nak tau,Puteri ade sorg membe,kawan,sahabat,yang satu tempat ngn Puteri..dari kecik kiut miut lagi kitorang berkwan...n kalau nak tau,befday kami same!Minta tolong pada sume,jgn terlalu jeles.=_=

Haa,,sambung balik.KRINGGGGGG!!telefon berbunyi..ada haiwan dalam bahaya..ada haiwan....ehhhhhh..awat ni..WONDERPETPET pulak dahh,,hehe..sory2..haa,Puteri pon bgun,trus tekan send ke 014*******..eheem,,sbnrnye Puteri dah taep awal2 dah ucapan tu..save kat draft je dulu.tu ingat,bangun2,trus wish..ala,,nak jd org first punye pasai..haha

haa..pastu ade pulak yang kol,siap nyanyi lagi.tapi xlame la..sbb lagu befday tu,org yg cipta tu,x smpat nak wat panjang2..hehe.thanks!.pastu,sampai la mcg2 dari kengkawan lain jugak,,,tapi disebabkan mamai,alamatnye,siang ni lah baru nak reply..huhu..maafmaaf..=_=

Haa..pastu time gi skul tadi,ade la yg ucap2..huhuh..terharu2..siap ade yang kiss my pipi lagi..syg benor kat kawan die sorg ni..terkejut kome..hehe.pastu nak balik skul,pakGuard yang dok kat pondok guard tu,tibe2 jerit.'Puteri Zulaikha Form6 mane?sape?" Pastu,dgn muka cuak,Puteri angkat tgn mcm budak takut nak jwb soklan.hihi.And Then,Puteri gi kat sane.pastu,pkcik tu ckp " ade org bg barang td,perempuan."hmmm...sape plak yg baik hati wat suprise ni.hii..dah la kek besar..malu nak bawak.hihi..

Berbekalkan fail yg Puteri pegang,bole la takat nak cover muke malu ni.hehe..tlg jgn bygkan..ohh tidakk..sume org pndg tau.(x sume pon)huhu..pastu sampai2 umoh,wahhh..terharu lagi..adushhh..nak ngalir ayak mata ni tau dak.hehe..Ummi Puteri watkan kek feveret..Kek coklat..wahh..mengerlip2 mata,merecuh ayak liuq..hihi..time kasih ummi..syg ummi...

Ehh panjgnye..adoi,tlg jgn bg Puteri taip kat sini..bg terus newspaper,baru puas..hehe..dok eh..gurau2..
haa..penat da eh taip..kalau ade nmpak ayat lintang pukang tu,harap mklum jela ek..hehe..
oke,tgk jela gambaq2 yg Puteri cilok td..huhu.Layannn..~~~











*susah2 je ummi wat kek untuk kaklong..terharu..;')





 
 
#time kasih sume yang sudi menjayakan hari ni..huhu 

Tuesday, 24 April 2012

Selamat hari Lahir Teacher!


Selamat Hari Lahir Teacher!Moga panjang umor,murah rezki,n keep in touch always..
Moga bersalin dgn mudah eak..>from = Puteri Zulaikha
--7:02:21pm--

**************************************

Thanks Zulaikha,it just that u wish t'awal 5 days!My bday on 29th dear,but thats ok.
At least u still remember me =)..>>teacher Syikin
--7:24:23pm--


Ehhh..errr...aku taip ape tadi???Gudnyte..hihi




Terharu..Ade Jugak Orang Ingat..


Selamat Petang sume!Da makan cekodok pisang+ air Teh?hehe..wah3..sedap jugak tu kan,.
Ehemm..jari ni ase nak menari2 je nak taip kat blog yang serbe indah lagi lawa..erk,,bangge ke PuterI??
*Sila abaikan kenyataan yang realiti kat atas tu yek.hehe..(ala korg ni..gurau jela.hihi)

Ha,,oke..nak citer sat ni.Tadi kan,Puteri gi sekolah mcm bese la kan.Pastu masuk2 kelas,shbt Puteri sorg ni,Masliza namenye.Dia ckp kat Puteri,"Puteri,td **** cari ko"...oohh,,never mind la,mesty sal bisnes nih.
Ingat2 waktu rehat nnt la jumpe dia kan.Pastu,abis mase pertama,**** datang..tapi pelik la pulak,nape tersenyum2 kan.Puteri pon senyum balik.ehhh ehh..nape pulak aku senyum jugak?haha

Haa..pastu **** terus terpa kat Puteri.Nak tau dia ckp pe??"Happy Befday,Puteri!"
Huhh..terkejutt..hari ni baru 24 APRIL kan??Pastu,Puteri bisik kat dia,,"ehh..esok la syg.."
"Tipuuuu...arini kan,Puteri?",**** tanya.

Pastu datang sorg agi shbt Puteri agi..Dia pon ucap benda same..(dalam aty ni,ai..budak klas sblh wish,yg dok sblah aku ni x wish pulak..haha)..gurau2..xdek la,bukan arini la befday Puteri..tapi Tomorrow la my dear..hhihi..


###Tapi,Puteri rase bersyukur,bertuah,terharu sgt sbb ade jugak yg sudi wish kat Puteri walaopun silap tarikh..huhu..Time Ksih Kawan!Terharu tau..(sambil laplap air mate dgn kain batik mak)



Wah3..x caye dah berumur 18 tahun..ehh..ehh..esok la..hihi..Papepon,Alhamdulillah sbb Allah masih beri pinjam nyawa pada Puteri..Alhamdulillah..Oke..ketemu di entry yg lain!




Monday, 23 April 2012

*Hotel Terbang Pertama Di Dunia*


Ini adalah foto dari hotel terbang pertama di dunia.Ia memakan masa sehingga lima tahun untuk mengubah Mikhail Mil V-12 buatan Soviet, hanya ada dua prototaip yang pernah dibuat, helikopter "terbesar" di dunia.

Super helikopter ini diubah menjadi helikopter terbesar di dunia dan hotel terbang pertama di Dunia. Syarikat Hotelicopter membeli salah satu prototaip helikopter dari Leontyevich yang terletak di Panki-Tomilino, Rusia pada tahun 2004.

Ini adalah suatu karya luar biasa besar muncul yang serupa dengan sebuah bas double-decker. Panjang 135 kaki dan tinggi 45 kaki dengan kemampuan untuk mengangkat beban maksimum sebanyak 105 ribu kilogram dan mencapai kelajuan maksimum 255 km / jam (158 batu / jam).

Sebuah hotel mewah berbintang 5 ciri dengan 18 bilik. Setiap bilik kalis bunyi dilengkapi dengan tempat tidur ukuran queen-, linen halus, mini-bar, mesin kopi, akses internet wifi, dan semua kemudahan-kemudahan mewah yang lain.









#ehem2..ade sape2 nak merasa kerja atau menginap di sini??
makluman,Puteri xnak..ckp awai2 dah..hehe

Thursday, 19 April 2012

Ade Bran Buat Gini??


korang pernah x terfikir cmner nk jwab tepon pling kerek nie?
Konon2nye nk merimaskan orng yg dial kite tu...... Jom kita saksikan!!










1. Soalan: Haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: Maap. sini bukan balai polis.


2. Soalan: Haloo, siapa disana?
Jawapan: Ntah. saya kat sini, mane le saya tau sape kat sane..


3. Soalan: Haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: Nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.


4. Soalan: Haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: Maap cik, nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur.


5. Soalan: Haloo, mak ade rumah?
Jawapan: Mak takde rumah. Bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.


7. Soalan: Boleh saya bercakap ngan Siti?
Jawapan: Maap. Nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye… time kacih.


8. Soalan: Haloo, tolong panggilkan Samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: Sila panggil sendiri. saya sibuk. maap


9. Soalan: Halloo… …
Jawapan: Haloo. Pusat sakit mental disini. Anda ingin mendaftar?


10. Soalan: Haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: Maap. Ini bukan kaunter pertanyaan.


11. Soalan: Haloo, Betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: Sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.


12. Soalan: Assalammualaikum…
Jawapan: Waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)
.


Mesti korang tidak sedar kan nombor 6 hilang XD

Credit: http://penpatah.blogspot.com 

Alhamdulillah.Reti Dah Sikit2..


Rase2 nye dah 2,3 hari x update blog ni..ade la nmpak sawang2 sikit dah.hehe (*beria)
Huhu..oke2..lihat tajuk di atas nuu.agak2 reti apa yek??masak?Ohh,itu masih dalam pemerhatian yep.kui3
Abis tu rety ape Puteri oii..Haa..meh nak bisik..*Reti edit n buat header dahh*

Shh..yang dah tau tu,senyap2 tau..bukan ape,takut riak pulak,haha..ish3..xdeklah.gurau jek k..
Haa..tu la pasal minat sgt ke photoshop.Kebetulan pulak abahnye pulak dah jd GENG NIKON..mmg habiss!

Habis ape?habis la gambaq2 kene edit oleh Puteri Zulaikha ni.Meh la nak citer2 sket ek.Eh,makan mase korang x ni nak bace entry ni?Kalau borink,xpela..jemput la tekan pangkah cepat2..=_= (wat muka sedey sambil mengharapkan korang x wat mcm tu)

Haa..jom story mory.Oke..memulenye,Encik Abah saye ni,xdekla minat mane pon kat Nikon2 ni.Tapi sejak memenjak ni,haisshh.makin aktif ya buk!haha..aktif mcm mane?holaa,,dok tgkap gambaq pokok la,bunga la,jadi cameraman untuk mjlis kawin sahabat2 la..Wah3..abahku seperti dah bukak syarikat..haha..(moga jadi realiti satu hari nnt )

Berbekalkan Nikon yang dipegangnye tu,makin bnyk la koleksi harta karun yang terkandung dalamnye tuh!


*tgk..moto pon jd mgse.haha

Seronok jugak tau bile ade gadjet2 macam ni.Tapi ingat korang2,jgn smpai jadi najissssS!hehe
Oke,berbalik pade perbahasan kite td.cewahh..Haa,pastu x selesai lagi tau.Jgn la gopoh sgt.Gambaq2 yang ditangkap tu,xkan tak nak EDIT?huhu..Haa..meh sini Puteri nak edit.haha..ade bakat ke Puteri oii??
Ehh..jgn pndg rendah k.walaupon xbelajaq lagi teknik2 ni,tapi Puteri rety gak menggoda menggodam benda2 kat Photoshop tu tau.Berbekalkan keazaman yang tggi nak wat gak,Puteri test la beberape gambar..ni hasilnye..
*jap,,nak pesan,jgn gelak tau..hhuhu


*xtau la teknik ape!


SEBELUM


SELEPAS






*ni la jadinye kalau masih merangkak2.hehe

*saje gatal tgn buatkan untuk my aunty..hehe

Haa,,bile tgk header atas ni,teringat pulak m.ngah Puteri ni update kat blog dia..lawak2..

*klik untuk lebih jelas
maklumat lanjut> Tinta Ummi

Hamboihh..mengata k.long ek..hehe..xpe2,saje je..ala,,bukan pe,saje nak asah agi kemahiran ni.
Ehh,kemahiran ni penting tau.Emm,mesty korang2 agi pro dari Puteri kan??so,kalao ade nak kongsi pendapat,sila lah tekan kat bwah tu,,"Pengunjung Comel" tu ha..hehe

Tapi,satu je nak gtau,dgn adenye kemahiran ni,Puteri dah rety wat header sendiri..hihi..
Satu kepuasan bile tgk walaupon buruk agi drpd kain burukk..huhu
*tu je nak gtau*

Wah2..xpernah2 taip panjang ginih..lenguh pulak jari jemari ni.hehe.xpelah,nak cite punya pasai kan?
Oke lah,Puteri nak sapu ubat kat jari ni..mcm kritikal dah ponnn..hehe

Ha,,amacam?korang rase best x job ni?lao best,leave ur komen..hui3..

Salam Sayang,

^_^ Puteri









                                                             

Tuesday, 17 April 2012

Nak Kan Kebaikan Tanpa Rasa Penat??



  • kalau nak sihat maka berpuasalah
    kalau inginkan wajah yang berseri, bangun malam jumpa Allah



  •  kalau inginkan kemudahan bacalah al-Quran,
    inginkan kebahagiaan maka solatlah diawal waktu
    jika berada dalam kesusahan,banyakkan istighfar
    jika berada dalam kesempitan ucapkan la haula wa la quwwata illa biLLah
    inginkan barokah, selawat ke atas Rasulullah yang kita cintai



  • nak senang tanpa susah....sampaikan kunci kebahagiaan ini kepada rakan-rakan yang dikasihi :)





    Renung2kan Jangan Sampai Termenung =)

BAHAN PELUNTUR DALAM TEPUNG CAP SAUH




Ahaa...korang nampak x gambar yang Puteri tepek besau2 kat atas ni?Mesti kat umah korang,kat kampung nek,tokwan,x sah kalau x jumpe Tepung Gandum Cap Sauh ni kan?kan?

Hiss...x lenggkap betul la kalu goreng pisang,goreng ape2 jelah tanpe engkau wahai Tepung Gandum Cap Sauh..ahahhh...melebih2 pulok..

Oke2..sbnrnye,korang teliti betul2 x ape yang terkandung lam tepung ni?Mesti pakai beeeliii je kan..sbb ape beli?sbb femes dan sdap bile gune tepung ni kan??

Tadi Puteri tgh asyik layan FB,,tibe2 terjumpe la satu bahan makanan yang mengandungi Bahan Peluntur.. Tahukah kalian sume2 ni..Dalam tepung ni,rupenye2 ade bahan peluntur..aha,,,p amik cepat tepung nii..eh,,jgn la p amik hok serbuk.haha..amik yang dibungkus lagi la..oke..korang cube perhati,,ade x ingredient "Benzoyt peroxide..




Tahu x korang,Bahan Peluntur adalah bahan toksik yg leh menyebabkan..:
  • Bahan yg menyebabkan alahan pada kulit
  • Bahan yng boleh menukarkan warna hitam kepade putih..lao x caye,cer test kat rambut korang.ahah
  • Bahan yg boleh mnyebabkan mutasi pada sel badan..
#all reserve by google..hehe..

Oke..haa..skrg dah tau kan??so,,lpas ni harap2,org Melayu dapat pk panjang dalam pemakanan..sbb ape org Melayu ramai sakit??sbbnye x tau dan x dikembangkan dgn ilmu sains yang lebih mendalam cnthnye dalam sains pemakanan..ececcee..mcm prof pulak aku ni..haha

Lao nak tau,Puteri tgk  n dpt maklumat ni kat SINI

EHH..sblum tu jugak..haa..ade lagi satu maklumat Puteri nak habaq..korg cek2 la jugak kat bahan pencuci muka,shower gel..kot2 ade bahan ni..maybe kite x dpt effect skrg,tp masa akan dtg sape tau kan?so,hati2 dalam membeli sbrg apepon barang penjagaan kulit n makanan..

Antara brg2 yang femes yang ade B.P ni,:




Oke...done!kalau nak muke slmt,amik timun,tenyeh2 je kat muka..hehe
*amalan tradisional katekan..ngeee