Thursday, 19 April 2012

Alhamdulillah.Reti Dah Sikit2..


Rase2 nye dah 2,3 hari x update blog ni..ade la nmpak sawang2 sikit dah.hehe (*beria)
Huhu..oke2..lihat tajuk di atas nuu.agak2 reti apa yek??masak?Ohh,itu masih dalam pemerhatian yep.kui3
Abis tu rety ape Puteri oii..Haa..meh nak bisik..*Reti edit n buat header dahh*

Shh..yang dah tau tu,senyap2 tau..bukan ape,takut riak pulak,haha..ish3..xdeklah.gurau jek k..
Haa..tu la pasal minat sgt ke photoshop.Kebetulan pulak abahnye pulak dah jd GENG NIKON..mmg habiss!

Habis ape?habis la gambaq2 kene edit oleh Puteri Zulaikha ni.Meh la nak citer2 sket ek.Eh,makan mase korang x ni nak bace entry ni?Kalau borink,xpela..jemput la tekan pangkah cepat2..=_= (wat muka sedey sambil mengharapkan korang x wat mcm tu)

Haa..jom story mory.Oke..memulenye,Encik Abah saye ni,xdekla minat mane pon kat Nikon2 ni.Tapi sejak memenjak ni,haisshh.makin aktif ya buk!haha..aktif mcm mane?holaa,,dok tgkap gambaq pokok la,bunga la,jadi cameraman untuk mjlis kawin sahabat2 la..Wah3..abahku seperti dah bukak syarikat..haha..(moga jadi realiti satu hari nnt )

Berbekalkan Nikon yang dipegangnye tu,makin bnyk la koleksi harta karun yang terkandung dalamnye tuh!


*tgk..moto pon jd mgse.haha

Seronok jugak tau bile ade gadjet2 macam ni.Tapi ingat korang2,jgn smpai jadi najissssS!hehe
Oke,berbalik pade perbahasan kite td.cewahh..Haa,pastu x selesai lagi tau.Jgn la gopoh sgt.Gambaq2 yang ditangkap tu,xkan tak nak EDIT?huhu..Haa..meh sini Puteri nak edit.haha..ade bakat ke Puteri oii??
Ehh..jgn pndg rendah k.walaupon xbelajaq lagi teknik2 ni,tapi Puteri rety gak menggoda menggodam benda2 kat Photoshop tu tau.Berbekalkan keazaman yang tggi nak wat gak,Puteri test la beberape gambar..ni hasilnye..
*jap,,nak pesan,jgn gelak tau..hhuhu


*xtau la teknik ape!


SEBELUM


SELEPAS






*ni la jadinye kalau masih merangkak2.hehe

*saje gatal tgn buatkan untuk my aunty..hehe

Haa,,bile tgk header atas ni,teringat pulak m.ngah Puteri ni update kat blog dia..lawak2..

*klik untuk lebih jelas
maklumat lanjut> Tinta Ummi

Hamboihh..mengata k.long ek..hehe..xpe2,saje je..ala,,bukan pe,saje nak asah agi kemahiran ni.
Ehh,kemahiran ni penting tau.Emm,mesty korang2 agi pro dari Puteri kan??so,kalao ade nak kongsi pendapat,sila lah tekan kat bwah tu,,"Pengunjung Comel" tu ha..hehe

Tapi,satu je nak gtau,dgn adenye kemahiran ni,Puteri dah rety wat header sendiri..hihi..
Satu kepuasan bile tgk walaupon buruk agi drpd kain burukk..huhu
*tu je nak gtau*

Wah2..xpernah2 taip panjang ginih..lenguh pulak jari jemari ni.hehe.xpelah,nak cite punya pasai kan?
Oke lah,Puteri nak sapu ubat kat jari ni..mcm kritikal dah ponnn..hehe

Ha,,amacam?korang rase best x job ni?lao best,leave ur komen..hui3..

Salam Sayang,

^_^ Puteri









                                                             
Comments
8 Comments

8 comments:

Yusnida Tajudin said...

Wah.. cantik header.. kak yus masih tak pandai2 lagi...

Puteri_ika said...

@Yusnida Tajudin
hehe..minat je,tu nak blaja agi tuh,,xpe,t k.yus blaja2 la cket..ke nak sye watkan?hehe,,lao nak,boleh,tp x pandai sgt lah.hehe

takiyaoceto said...

teringin nak ade gadger mcm en ABah kamu tu....

Puteri_ika said...

@takiyaoceto
kumpul duet,dptla.hehe..
slowly..=)

kyLa shakiLa said...

Wah, da makin maju cik adik ni.. bgus2.. gud luck syg!! Hahać‚·

Ummi Anie said...

bagus...bagus...ni pakai yis jenis apa yang cepat betul improve nye....tapi bab sawah padi jadi karpet tu yang tak tahan nak tengok tu.....kena masuk list album tu....

Puteri_ika said...

haha...oke dehh..baju sepasang!

Puteri_ika said...

yis ??haha..masuk sains pulak dahh..ow..mmg pon,nak tergelak tgk jd cam karpet..haha