Tuesday, 3 July 2012

Pencarian Baby Sitter ,,


Pencarian Baby Sitter buat sesi 2012 telah bermula .siapa2 yang agak2 nak cari kije , please contact saya di talian 999***..dah dah ..cukup cukup la Puteri oii nak buat caca marba kat sini .

Sebenarnya , pagi tadi .cikgu call .cikgu suruh datang ke qubical a.k.a bilik guru.so, pukul 12 :30 tghhari tadi berjalan la agak2 dalam 2000 meter dari kuliah nuh menuju ke sana .jauh tak ?jauh tak ? nak tau ,datang sini meh ,meh .hehe *attention ,jarak perjalanan tidak lah diukur secara serius.ada kemungkinan ,tipu je kot .


ish .panjangnyer pendahuluan .nah ,masuk isi2 penting .setibanya saya di kamar guru,err.melayu plis! 'agak2 cikgu x datang ke ,ari khamis ni? maybe nak bagi keje kot ' ,desik hatiku yang agak kenakalan ini .

cikgu :'haa..Puteri ,saya nak wakilkan Cikgu A**** , awak tolong jagakan anak dia ye.'

Gullpppp..mohon tahan muka perit .jangan tukar jadi biru .tolonggg.

aku :'anak cikgu A umur berapa ,cikgu ?' ala, dah darjah satu dah pun ,baik je budaknyer '..


huuuiiihh ..bukan ape .boleh sangat2 nak tolong .tapi sebab kes nye tak pernah lagi dalam hayat 'selesaikan' kes mcm ni . 'so ,takkan la nak tolak .kesian la budak tu tinggal situ .semua guru ade Majlis Kecemerlangan .thats why lah dititipkan anaknya kepadaku ..huu

Berjalanlah kami 'dua beranak' kat tengah2 orang ramai .huhhh..naik hijau ,merah ,kuning gaya traffic light dah muka nehh..semua pandangg..waa..adik ,akak malu .tolong ..

Dah sampai hostel ,bawak masuk bilik ,semua roommate tanya ,'adik kau ke ?'
saya jawab ,'taklah ,anak aku .haha'..then ,mula2 adik tu mcm tak selesa sgt .tengah duk melangut(termenung), yes!dapat satu idea ! Game ! 

aku : 'adik ,adik suka game tak ?angrybird ,nak tak ??'
adik: 'suka' ! selalu main kat rumah '
aku: haaa..kalau macam tu ,nanti akak bukak laptop,adik main game yer'

adik tersenyumm kegembiraan tanpa menunjukkan aksi2 yang lebih lagi ,.

jadinye ,adik tu main la game yang sedia ada .last2 , bosan agaknyer .dia ajak pulak koi pergi tasik belakang hostel ni...waaaa...pukul 2 petang + terik nak pegi tasik ??hehhe..iye kan je la ..demi adikkkk...huhu

ajak pergi makan dulu papehal .then pergi tasik ..agak2 dalam 5 minit sudaa la kan ?hehe..dgn angin yang kuat nyer ,mmg sedap la kalau tidoqqq..naik bilik ,pakat tidoqq  sekali dgn adik td .haha...pukul 4 , ummi dia call ,katenye dah sampai ..mak aii..muke pakat bangun tidoqq..kantoii..haha

siap2 terus gi turun bawah.muka mengantok berjaya disorokkan menggunakan teknik SEO ..err..maka ,tamatlah al-kisah seorang baby old sitter  pada hari ini ..huh..baru jaga budak ,anak orang ..belum lagi anak sendiri ?ehem ..



p/s : gambar 'anak beranak' sementara tadi xsempat dicapture akibat kelupaan. adik tu nampak je kecik ,tapi bile bercakap ,wahh..matang ...
eh..ape name adik tadi eh ??


Comments
2 Comments

2 comments:

C'Jai said...

Ni la peluang nak tunjukkan bakat jadi baby sitter yg ohsem..:)

Puteri_ika said...

@C'Jaihehhe...mkcik zai,,ohsem la sgt..hehhee