Saturday, 28 July 2012

Hari Ini Abah Pesan...







Abah Pesan...

  Pengalaman pahit manis berkawan  sudah ada..jgn terlalu terikut dgn prasangka..

  Teruskan hidup..kita hidup bukan atas ihsan orang..tapi ihsan ALLAH..

  Jadilah mcm ikan di laut,walau berapa lama pun duduk dlm laut,tapi langsung tak jadi masin bila di makan...

   Jadilah diri sendiri..tumpukan pada kawan2 yang lain yang boleh terima kita seadanya..

    Kalau nak maju,jgn harap orang puji kita,sekali sekala beranikan diri mintak sahabat kritik diri kita...

   kemudian,baiki diri dan mereka akan hormat kita sbb kita hargai kritikan mereka...











Saya DIAM bukan bermakna saya tak boleh LAWAN cakap awak..saya SENYUM bukan bermakna saya RELA di marah, di caci atau di maki oleh awak..saya TUNDUK bukan bermakna saya KALAH..

>>> Tapi saya DIAM kerana saya tidak mahu MENYAKITI HATI awak seperti mana awak lakukan pada saya..saya SENYUM kerana saya teringat NASIHAT MAK AYAH supaya JANGAN TINGGIKAN suara pada insan lain..dan saya TUNDUK kerana saya YAKIN ALLAH sentiasa ADA bersama saya..hakikatnya saya juga seperti awak..punya hati dan perasaan (✿◠‿◠)
Comments
2 Comments

2 comments:

C'Jai said...

nasihat berguna dari seorang abah... :)
k long rasanya lebih baik k long setting semula tetapan komen ni.. mak cik rasa lebih mesra alam kalau blog kita takde perkataan misteri yg kita kena taip sblm post komen..kecik2 mata nok kenaikan angka tu..hehe..sekadar pandangan.. buat mana yang dirasakan terbaik untuk blog k long..

Puteri_ika said...

@C'Jaisudah tukar..=)