Saturday, 7 July 2012

TANGISAN SEBALIK KEGEMBIRAAN..


Kadang kadang kita perlu menangis ,kerana airmata tu membazir jek kalau tak ditumpahkan .haha
betul tak? so ,kadang2 kita akan cube menyorok dalam peti ais ,loker ,untuk sorok tangisan tu.tak lupa juga tempat paling strategik iaitu ,kat tandas....wihiii..sape yang menyorok tu ha??besenyer kalau zaman sekolah dulu ade je nampak bebudak yang menangis dalam selimut . kenape ek ??mesti rindu kat mummy daddy kan ???

dan kegembiraan pulak tak kekal lama .pernah dgr kate2 orang tua ,'jangan banyak ketawa,nanti kompem nangis' ..hmm,,kadang2 betul gak tuh .sbb diri sendiri pernah alami .huhu ..tapi tak syok la kalau asyik nangis je ,habis sembab mata jadi ultraman pulak kang .tamo lah gitu ...hilang keayuan .hehe

Tapi! menangis kerana rindu mak ayah tu ,memang akan terjadi kepada insan2 yang manja lagi keanak anakkan macam si Ali ,Abu,Gayah, malahan turut sama disertai oleh Puteri Zulaikha .bangga tau tak .masuk dalam carta tuh .hehehhe...dah dah .cukup la ber'sentap' jiwa...

cuti cuti gini ,,semua pakat muka seposen .kalau dalam bilik ni ,dah dapat kesan dah siapa insan2 yang akan menggelepar kalau start je weekend .insan itu adalah ......oh ,lupa ..terpaksa dirahsiakan oleh sebab musabab yang tidak dapat dielakkan .insan2 ini akan start menggelepar bila buka mata ,tepat jam 6 pagi ,hari sabtu .dan 'kegeleparan' itu akan tamat pada malam ahad malahan turut berlanjutan sehingga hari isnin ..

aku ?? haaa....rilex je .takmau la tunjuk sgt riak muka 'anak manja' ni ..haha..tapi kalau lah travel dalam hati ni ,kompem jumpa taman ..haha...waa...rindu kat ummi ,kat abah ,kat adik2 ...hari tu ,cikgu dah announce ,20 hb julai ni boleh balik umoh ..serius,tak sabar sgt .sbb awal Ramadhan kan .maybe tu la kali pertama and last balik umah sebelum Exam Midsem nanti ..so ,mesti kene manfaatkan sehabis daya .haha

Duit ??hmm,,kat sini mmg banyak pakai duit .tapi banyak melabur kat cafe la .tak makan ,lapar .makan ,abis duit ..manakah pilihan anda ?? jimat atau kenyang ??bagi Puteri Zulaikha yang tak tahan lapar ni ,of cossssss lah nak makan punye ..hehe..tapi alhamdulillah ,takat ni prinsip kewangan peribadi masih dalam kawalan ..nafsu nafsu makanan tu ,terpaksa dikurangkan demi menjaga hal ehwal kesihatan dan kewangan ..

Elaun masih dalam perjalanan menuju ke KMPh ..berkemungkinan masih tersekat di lebuhraya Taiping,Perak.
Tapi jangan risau lagi khuatir , duit tu takkan ke mana ..ada rezki ,ade lah kan ??so ,jangan merungut ye,Cik Puteri ..Selagi hayat dikandung badan ,pasti 4 flat dalam genggaman mu! err..tibe jek .

Actually ,tengah2 duk study tadi ,tanda tanda 'kemengantukan' tibe2 muncul .so ,dapat ditangani dgn menaip .lepas habis taip ni ,nak sambung study semula .al-maklumlah ...'kerja sekolah' banyakkkk....wooo..macam budak shekuulahh lagi kite ni ..hihik ..by the way ,mana2 tempat belajar pon ,semua sama kan ??

Oke lah kalian semua ..masa sudah tamat untuk bersuka ria dalam alam maya ni .kita akan berhenti berehat seketika dan akan kembali selepas ini ...assalam...=) 


Comments
3 Comments

3 comments:

Ummi Anie said...

mmmm....budak manja!....ala...tu la survival hidup namanya.kita jumpa nanti ye.....nak dating dengan u lama2.....hehehe...

Puteri_ika said...

@Ummi Aniehehe..a'ah..lama xdating dgn u..heehhehe..jgn lupe,kek lapis 16 lapis ..tauuuuu..

C'Jai said...

Rase comel pulak diri, bila mengomen di sini.. lama tak jenguk kak long..pe kabo..? salam ramadhan Kareem..