Tuesday, 12 February 2013

Corat coret cuti-cuti Malaysia

Salam Selasa buat semua . Lama jugak tak update ni .(2,3 ari tu ,kire lame).
Seminggu dua hari dah berfoya-foya di rumah .Petang ni nak terbang ke kampung halaman yg kedua pulak .biasa lah ,flight tak boleh delay dah .
so ,dengan hati yg 'gumbira' nya ,daku memulakan proses 'menggeledah' semula barang2 nak di bawa terbang bersama .sadisss :'(


Dengan lagak yg penuh gayanya konon2 nya daku ni belajaq luaq negara,nak la share serba sedikit aktiviti rewang merewang selama di 'Malaysia' ni.
Seminggu duduk rumah ,memang free habis la .toksah nak habaq la betapa daku berjimba2 di rumah tanpa gangguan luar rumah .maksudnye ,jejak kaki kat jalan depan rumah pun tak *_*

Sabtu lepas , daku bersama-sama seangkatan kelab dan persatuan wanita asia,menghadiri majlis perkahwinan rakan sekolah kami merangkap bekas akak bilik daku suatu ketika dahulu .Kak Aziera Hassan namanya =)
Dah bergelar isteri dah beliau kan .kamu bile lagi ?


Kalau nak tau ,memang banyak la kejadian yang berlaku sepanjang kenduri ni.Tapi semuanya sweet2 .hehe...Main dengan ramai kerabat kami yang datang , kecoh kenduri tu .Akak2 ni semua satu bacth .daku sorang je kecikk sikit dari akak2  ni .Tapi disebabkan UKHUWWAH kami yang sampai sekarang still kuat ,alhamdulillah ,dapat la join akak2 ni jugak .Tapi ni kira Reunion kali pertama diorang jugak la .seronok tengok belaker happy2 je .


Punya la kalut ,balut hadiah dalam kereta je =_=
sampai2 rumah pengantin ,nampak macam ade ruang je untuk masing2 bergambar kan .jadinye ,ni lah hasilnya..
teringin sangat nak bergambor dgn pengantin .akhirnya dapat jugak ,.huhu
ahli persatuan wanita asia(penaungnya ,yg baju oren tu ) jgn marah ,k.imah .hehe
Then ,sampai lah masa untuk kami berjalan pulak .Temerloh je .tak mampu nak pergi jauh2 .





Seronok sangat outing dgn kakak2 semua . semuanya take care . baik semuanya . 
Saya harap ukhuwah kita semua takkan putus .kalau ade yg nak kawin tu ,jemput2 la tau ! 
Insyaallah datang .hehe ..Sayang sgt kat semua .
K.Kyla ,K.Imah ,K.Suzie ,K.Zaty ,K.Wani ,K.Teha ,K.Ina ,K.Syuhaida 
Sayang korang !
Okeh ,.habis sabtu .datang ahad pulak kan ..
Kenduri sorang senior lagikk.tapi satu area tempat tinggal jer .
Kak Balqis dan Roslan 
Ehem .dua2 senior ceq ni .apa citer .hehe..
By the way ,tahniah pada kalian .semoga jadi pasangan bahagia hingga ke syurga .amin..
Dah dua kenduri senior ceq pergi ni . lagi sape lagi ?? tak saba nak makan kenduri lagi ni .hehe.. 


* k.imah ,ceq tunggu hang naaaa..

Wah ...sakan benor la berjalan minggu ni . kolej kat gambang tu hang dah lupa ke ???
dok ehh...kolej kesayangan tu .. so ,habis dah waktu nak bersuka ria sume2 , kita back to school pulak yek .semangat baru ,azam baru lagi . 
(walaupun berat hati nak tinggalkan Malaysia ,ku gagahkan jua langkahku demi segulung bergulung2 kejayaan .)

semoga berjumpa lagi kawan2 .doakan kejayaan daku ^_^



Sekian ^_^
Comments
2 Comments

2 comments:

♥‿♥ kyLa shakiLa ♥‿♥  said...

tq dear.. baru sempat nak bace.. maklum la umah kat istana banyak sgat line wifi... huhu.. btw tq ye de gak story sal wedding tu... stdy rjin2.. gud luck!! sayang kamu jugak :)

diebaa said...

Nampakmacam kawin muda jee. Hihii Seronoknyaa. Jemputlah singgah blog dibaa :D http://captaindybo.blogspot.com/