Sunday, 24 June 2012

Pilihanraya ..


Wahhh..dah mengundi . walaupun baru berusia muda,masih bawah akta kanak2 lagi,dah pandai mengundi.hehehe..
tulah namenye rezeki .ce wahh..(mcm la aku je sorang yg mengundi) . actually ,hari ni ade pilihanraya JPP(jabatan Perwakilan Pelajar) untuk KMPh ni .
 kelmarin kelmarin , saya and the geng  ,( berdua je pon ) pegi jumpe ckgu . 

ckgu nak pilih sukarelawan untuk P.raya ni . kire kami pon just isi jela . tak mengharap langsung pon dpt .sbb boleh kate ramai sgt2 yang daftar .tu pon sampai ade simpanan lagi . punye lah ramai yang berpusu2 nak jadi SPR . lastly , kuar la keputusannye semalam .tapi saya and the geng ni tak tau ape2 kottt . 

tghhari tadi lepas habis kelas baru tau nama kami tersenarai .wahh ,,excited kot . nak tau sbb ape? sbbnyer jd SPR pon dah dpt markah untuk KO-Ko tau .tu jer tujuan utama .hehe..so ,kire bernasib baik la sbb cikgu baikhati serta dedikasi beri peluang kat kami .hehe.alhamdulillah ..=)

tepat jam 2 , kene berkumpul dah dekat dewan .punye lah rushed tadi .makan pon gaye ape dah..gaye ayam makan beras dohh..hehe ..laju punye pasai .tapi bukan tayangan umum la.makan kat bilik jer .hehe..then ,sampai2 dewan ,cikgu bagi2 tugasan .dapat la jage pintu .hehek .maknenye org lepas ngundi ,kami bg cenderahati kat dorang .

gaye promoter dah kami kami kat pintu nih .haha .siap bersaing lagi tu dgn jiran2 pintu lain .haha .adoi .lawak la ..tapi alek2 ,tengok muke sorang2 ,penuh dgn 'kejernihan' muka ..heheh.(letih la  tuu) ..lepas tu ,sampai la pukul 4 lebih .start pukul 5 ,dah kosong dewan . 

haa,,tibelah mase kami kami ni mengira ,menggunakan kaedah matematik algebraic , statistics , polinomial sume2 la ,Gundal jumlah sume yang org undi ..huhu .. waah..first time buat benda2 sume tu ..dpt dah pengalaman .hehe ..sukenye. . 

habis2 sume , kemas dewan ,pukul 6 dah bergerak balik ostel .wah ,lagi satu nikmat ,dapat rehat .hehe ..
letih berdiri ,berjalan sume la .hehe..gambar ? xdpt upload la ..(sengaja xmau upload)..

huuhu..ok lah ..tu rentetan kelmarin,kelmarin au ..esok2 , nnti update agi .hihik ..ok..tata sume ..assalam.
Comments
3 Comments

3 comments:

C'Jai said...

Jaga pintu pun oke K long...sukeee..

AL AZRUL said...

akta kanak2?? ha3..
btw, next time, msuk bertanding skali yer, tkkn jdi volunteer je kan.. ;)

Puteri_ika said...

hehe...ha,,pandai la kalian sume..