Friday, 28 September 2012

susah susah dahulu


Salam Jumaat ..
Wahh..sudah lama rasanya beta tak menyinggah di singgahsana beta ini ..naik berhabuk dah ..
Mana dayang2 ku ..

cehhh..konon jer tu ..hehe..hai blog ,hai semua ..kaifa halukum??
sejak memenjak ni tuan punyer blog ni makin hari makin sibuk .so ,blog ternakan ni dah jarang nak bagi makan ,ubahsuai deco-deco ..jgn merajuk yer blog ..hehe

Lately ,cikgu2 belaka buat ujian .almaklumlah ,nak SPM PSPM katakan ..so ,kena banyak la inisiatif2 nak bagi pelajar2 nyer sedia untuk exam ..minggu ni pun banyak dah 'jemputan' majlis kat dewan (kelas,kursus).
Penat ??hah ..itu mmg adat la menuntut ilmu..tapi hati kena tabah ,kuatkan diri ..demi mencapai matlamat kita nak ..so ,kengkawan yang mana2 agak2 nak give up tu ,sabar dulu ...banyak2 kan solat hajat ..mohon kekuatan ..

kebelakangan ni ,saya selalu dengar kawan2 merungut ,'ish ,aku takleh survive dah kat matrik ni ..rasa nak stop jer ' dan bla,bla,bla...hmm....semua orang akan rase mcm tu bila dah tension kan ..saya pon pernah jugak mengalah dalam buat kerja ,tapi taknak untuk kali ni ..cukup la diri ni dah banyak 'manja' ..so ,kita kena motivate semula diri kita,ataupun minta org bg motivasi kat kita kalau kita xpandai handle sendiri ..so,dari situ kita akan dapat semula kekuatan kita yang hilang tu .

seriously ,kat sini ,banyak jugak ujian saya dapat .ujian dalam persahabatan ,kesihatan ,perasaan ...tapi ,satu je saya pegang ..saya tak akan MENGALAH ! kenapa?? sbb ibubapa saya ..



so, senyum lah wahai diri ..ada hikmah sebalik kesusahan ni ..=)
renung2kan dan selamat beramal !

Comments
2 Comments

2 comments:

C'Jai said...

ye la lama menyepi tu....hamboi orang sekelamin dlm gambo tu kemain lagi..heheeee...

Puteri_ika said...

hehe...lame xupdate nih..huu..